پسر نازم سید علی
 
قالب وبلاگ
نويسندگان

چرا باید این همه واکسن به کودکم بزنند؟

 

از تماشای منظره تزریق به فرزند برای تمام والدین ناخوشایند است. اما برنامه
واکسیناسیون به منظور پیشگیری از بیماریهای خطرناک تهیه شده است و مهمترین بخش
تامین سلامت کودک را تشکیل می دهد. بعضی از این بیماریها (نظیر فلج اطفال و دیفتری)
صذ سال پیش از این بسیار شایعتر بودند ولی امروزه بعلت انجام واکسیناسیون بندرت
دیده می شوند. مرکز مبارزه با بیماریها در هر کشور بسته به سطح ایمنی عمومی و
بیماریهای خطرناک شایع برنامه واکسیناسیون خاصی را برای کودکان و بزرگسالان تنظیم
می کند.

واکسن ها چگونه از بیماریها پیشگیری می کنند؟

واکسن ها از میکروب یا ویروس کشته شده و یا ضعیف شده که عوامل بیماریهای خاص
هستند ساخته شده اند. با تزریق واکسن سیستم ایمنی تحت حمله این میکروب ها و یا
ویروس ها قرار می گیرد و در نتیجه ترشح آنتی بادی ها یا پادتن ها دربدن بالا می
رود. این آنتی بادی ها در بدن کودک فعال باقی می مانند و در صورتیکه بدن با بیماری
واقعی مواجه شود آن را در مقابل آن ویروس یا میکروب محافظت می کنند. بعنوان مثال
اگر سیاه سرفه در منطقه شما شایع شود احتمال ابتلا کودک شما که واکسینه شده است به
مراتب کمتر از کودکی است که واکسینه نشده است.

چه واکسنهایی و در چه زمانهایی باید برای کودک تزریق شود؟

برنامه واکسیناسیون کشوری ایران برای کودکان از بدو تولد بصورت زیر تعیین شده
است:

زمان تجویز ب ث ژ قطره خوراکی فلج اطفال هپاتیت سه گانه (دیفتری، کزاز، سیاه سرفه) MMR
بدو تولد ü ü ü    
2 ماهگی   ü ü ü  
4 ماهگی   ü   ü  
6 ماهگی   ü ü ü  
یک سالگی         ü
18 ماهگی   ü   ü  
4 تا 6 سالگی   ü   ü ü

کارت مراقبت کودک چیست و استفاده از آن در واکسیناسیون چه کمکی می کند؟

در ایران هر کودکی یک کارت مخصوص مراقبت کودک دارد که در آن جدول واکسینایون،
تغذیه و پایش رشد در نظر گرفته شده است. کودک شما نیز حتما این کارت را دارد و اگر
اینطور نیست بهتر است در اولین فرصت به یکی از مراکز بهدشتی و درمانی در محدوده محل
زندگی خود مراجعه نمائید و برای وی پرونده تشکیل داده و کارت مراقبت کودک را دریافت
نمائید. اگر شما برای مراقبتهای دوران بارداری به چنین مراکزی مراجعه کرده باشید
حتما با نشانی و روش کار آنها آشنا هستید. در غیر اینصورت می توانید از دانشگاه
علوم پزشکی محدوده خود در مورد آن اطلاعاتی کسب کنید. خصوصیات هر یک از این واکسنها
چیست؟

واکسن ب ث ژ: این واکسن با استفاده از باکتری ضعیف شده سل علیه این
بیماری ساخته شده و به صورت زیر جلدی در ناحیه بازو در بدو تولد تزریق می شود.
بهترین سن برای تلقیح واکسن ب. ث . ژ بدو تولد است، از آن به بعد تا 2 ماهگی بدون
انجام تست می توان واکسن ب.ث.ژ را تلقیح نمود. اگر تا سن یک سالگی تزریق نشده باشد
ابتدا تست PPD انجام می شود و در صورتی که تست منفی باشد تزریق انجام می شود.
معمولا جای محل تزریق باقی می‌ماند و اگر دیده نشود لازم نیست تزریق تکرار شود. در
بعضی از موارد تورم عقده های لنفاوی زیر بغل بعد از تزریق واکسن مشاهده می شود که
معمولا با گذشت زمان برطرف شده و نیاز به درمان خاصی ندارد.

قطره خوراکی فلج اطفال: فلج اطفال یک بیماری حاد ویروسی است که می تواند
منجر به فلج دائم دسته ای از عضلات بدن شود. برای جلوگیری از این بیماری ناتوان
کننده و سخت، بهترین راه واکسیناسیون است. واکسن به صورت قطره خوراکی و با استفاده
از ویروس ضعیف شده ساخته شده است.

واکسن هپاتیت B: این ویروس از راه خونی (مانند انتقال خون)، از راه جنسی
و از طریق مادر به فرزند (در دوران بارداری) منتقل می‌شود. افرادی که بیشتر در تماس
با بیماران هستند مانند پرسنل و بیماران بخش دیالیز، پزشکان، دندانپزشکان، پرستاران
و پرسنل بانک خون بیشتر در معرض ابتلاء به این بیماری بوده و بعنوان گروه پرخطر
باید واکسینه شوند. واکسن این بیماری از سال 1372 جزو برنامه واکسیناسیون کشوری
اطفال گنجانده شده است. عوارض واکسن خیلی کم بوده شامل درد و قرمزی در ناحیه تزریق،
سردرد مختصر و احساس کسالت است.

واکسن سه گانه: این واکسن با استفاده از باکتری کشته شده سیاه سرفه و
سموم باکتریهای دیفتری و کزاز ساخته می شود. دیفتری، کزاز و سیاه سرفه بیماری های
خطرناکی هستند که می توانند موجب مرگ یا عوارض شدید شوند. عارضه این واکسن معمولا
تب و بیقراری است که ممکن است تا چند روز ادامه یابد، در این صورت می توانید از
پاشویه و استامینوفن برای کاهش تب در کودک استفاده کنید. اگر بعد از تزریق، تب 40
درجه یا تشنج دیده شود حتما آنرا در نوبت های بعدی متذکر شوید تا از واکسن دو گانه
اطفال استفاده شود.

واکسن دو گانه اطفال: این واکسن شبیه به واکسن دوگانه بزرگسالان یعنی
شامل واکسنهای دیفتری و کزاز است و تنها فرق آن مقدار بیشتر واکسن دیفتری است.

واکسن MMR (سرخک، سرخجه، اوریون): علائم بیماری سرخک عبارتند از تب بالا
و چند روزه، آب ریزش بینی، التهاب ملتحمه چشم و جوشهائی که بعد از شروع تب ظاهر می
شوند. التهاب پرده مغز، التهاب گوش میانی و برونشیت ممکن است در ادامه علائم سرخک
ظاهر شوند. در بعضی از کشورها میزان مرگ ومیر به 10% مبتلایان می رسد. سرخجه نیز با
بثورات جلدی همراه است و علائم آن نظیر تب و سرفه، خفیف تر از سرخک بوده و بیماری
خطرناکی نیست. خطر این بیماری مربوط به خانم های باردار است که در صورت ابتلا،
احتمال نقص مادرزادی را در جنین بشدت افزایش می دهد.

آیا واکسیناسیون باید تحت هر شرایطی، مثل بیماری کودک، انجام شود؟

در اکثر موارد بیماری واکسیناسیون انجام می شود، به جز چند مورد خاص که توضیح
داده خواهد شد. مثلا شل بودن مدفوع یا سرماخوردگی معمولی نباید مانع از انجام ایمن
سازی شود. برنامه ایمن سازی کودکان نارس ویا کم وزن نیز طبق جدول ایمن سازی عادی
است و تجویز به موقع واکسنها توصیه می شود. ابتلا به سوء تغذیه نیز نه تنها مانعی
برای ایمن سازی نیست، بلکه ایمن سازی به موقع کودکان مبتلا به سوء تغذیه بشدت توصیه
می شود چرا که آنها را نسبت به بیماریهایی که بیشتر در معرض ابتلا به آنها هستند
مقاوم می کند.
برای هیچ واکسنی جز سیاه سرفه محدودیت سنی وجود ندارد و در صورت
عدم سابقه ایمن سازی باید با برنامه عمل شود .

در چه مواردی نباید واکسیناسیون انجام شود یا با تغییرات انجام می شود؟

  • در مورد کودکان مبتلا به آلرژی شدید و یا ضایعات و عوارض مغزی و عصبی
    واکسناسیون با احتیاط و با نظر پزشک کودکان انجام می گیرد.
  • در کودکان تب دار یا مبتلا به بیماری های حاد شدید تا رفع تب و بیماری فقط
    تزریق واکسن سه گانه را به عقب می اندازند.
  • به کودکان پس از سن شش سالگی و نوجوانان، اگر مایه کوبی توام ضرورت یابد باید
    حتما واکسن ویژه بزرگسالان تزریق شود. همچنین برای کودکانی که سابقه بیماریهای مزمن
    چرکی، ناراحتیهای عصبی، تشنج، ضایعات مغزی و یا سابقه خانوادگی بیماریهای عصبی را
    دارند واکسن سه گانه تجویز نمی شود.
  • در اختلالات ایمنی ، چه اولیه و چه اکتسابی مثل لوسمی ( سرطان خون) و غیره
    واکسنهای ویروسی زنده و واکسن سل (BCG)منع استعمال دارند.
  • به علت ریشه کنی آبله در جهان، تلقیح آن به هیچ وجه لازم نیست.
  • در افراد مبتلا به هموفیلی واکسن هپاتیت B بایستی زیر جلد تزریق شود.

واکسن آنفولانزا چیست و آیا برای کودکم لازم است؟

واکسن آنفولانزا یا معروف به واکسن سرماخوردگی شامل چند ویروس شناخته شده است که
تا حدی ضعیف شده اند و از طریق تزریق عضلانی می توانند تا 80 درصد ایمنی برای یک
سال ایجاد کنند.

[ ۱۳٩٠/٧/۳٠ ] [ ٦:٥٩ ‎ب.ظ ] [ سیدعلی ]
 
فرنی
1- آرد برنج یک قاشق مرباخوری سرصاف

2- شکر نصف قاشق مرباخوری سرصاف

3- شیر (ترجیحاً شیر مادر) 5 قاشق مرباخوری
حریره بادام
بادام شیرین 5 عدد

آرد برنج یک قاشق مرباخوری سرصاف

شکر نصف قاشق مرباخوری سرصاف

شیرپاستوریزه 120 سی سی معادل نصف لیوان معمولی
برچسب عنوان2
مقدار عنوان2
                                
چگونگی تهیه
شروع غذای کمکی با فرنی آرد برنج است که روز اول از یک قاشق مرباخوری یک بار در روز (ظهر) شروع شده و کم کم به مقدار و دفعات آن اضافه می‌شود به طوری که روز دوم به دو قاشق مرباخوری (یک قاشق ظهر و یک قاشق عصر), روز سوم به سه قاشق مرباخوری (ظهر و عصر و شب هر بار یک قاشق), روز چهارم به 4 قاشق مرباخوری (صبح, ظهر, عصر و شب هر بار یک قاشق) روز پنجم به 8 قاشق مرباخوری(صبح, ظهر, عصر و شب هر بار 2 قاشق) و روز ششم و هفتم به 12 قاشق مرباخوری(صبح, ظهر, عصر و شب هر بار 3 قاشق) می‌رسد.
توجه:1- با شروع غذای کمکی, دادن آب جوشیده خنک شده به دفعات و حجم مورد علاقه شیرخوار, لازم است.

2- علاوه بر قطره مولتی ویتامین (15 تا 25 قطره در روز) استفاده از قطره آهن (15 قطره در روز) یا شربت آهن به مقدار 5/1 cc (معادل 5/12 میلی گرم) ضروری است.

3- اگر از قطره‌هایی استفاده می شود که هم مولتی ویتامین و هم آهن دارند 30 قطره در روز کافی بوده و نیازی به استفاده از قطره یا شربت آهن و یا ویتامین به طور جداگانه نیست.

4- توصیه می‌شود دادن قطره آهن و قطره مولتی ویتامین به کودک, تا 2 سالگی ادامه داشته باشد.

5- بعد از دادن قطره یا شربت آهن به شیرخوار علاوه بر خوراندن کمی آب جوشیده سالم به او, باید دندانهای او را با پارچه تمیزی پاک کرد یا مسواک زد.

طرز تهیه فرنی

برای تهیه فرنی از 2 روش زیر می‌توان استفاده کرد:
روش اول:

1- آرد برنج یک قاشق مرباخوری سرصاف

2- شکر نصف قاشق مرباخوری سرصاف

3- شیر (ترجیحاً شیر مادر) 5 قاشق مرباخوری

آرد برنج باید اول با کمی آب و شکر (به میزان فوق) کاملاً پخته شود سپس 5 قاشق مرباخوری شیر اضافه گردد. قوام فرنی باید کمی بیشتر از شیرمادر باشد. اگر از شیری به جز شیر مادر استفاده می‌شود حتماً باید قبلاً جوشانده شود.
روش دوم:

1- آرد برنج یک قاشق مرباخوری سرصاف

2- شکر نصف قاشق مرباخوری سرصاف

3- شیرپاستوریزه 120 سی سی (معادل نصف لیوان معمولی)

در این روش اول 120 سی سی شیر پاستوریزه را به مدت 10 دقیقه می‌جوشانند, سپس آب جوشیده خنک شده را به آن اضافه می کنند تا حجم شیر مجدداً به 120 سی سی برسد بعد آرد و شکر را به شیر اضافه می‌کنند و مجدداً حرارت می‌دهند تا به قوام فرنی برسد.

هفته دوم ماه هفتم

در این هفته می‌توان حریره بادام را به رژیم غذایی کودک اضافه نمود. شروع آن نیز مانند فرنی از یک قاشق مرباخوری یک بار در روز تا روز ششم و هفتم به 12 قاشق مرباخوری در روز برسد. فراموش نشود که در این هفته به تدریج که مقدار و دفعات تغذیه با حریره بادام افزایش می‌یابد مقدار و دفعات تغذیه با فرنی کم می‌شود بنابراین در هر وعده و یا در تمام دفعات می‌توان حریره بادام را جایگزین فرنی نمود.
طرز تهیه حریره بادام

بادام شیرین 5 عدد

آرد برنج یک قاشق مرباخوری سرصاف

شکر نصف قاشق مرباخوری سرصاف

شیرپاستوریزه 120 سی سی معادل نصف لیوان معمولی

اول بادام ها را حدود چند ساعت در آب جوش خیس کرده, پوست آن را جدا نموده و نرم می کنند (با رنده یا هر وسیله دیگری که در خانه وجود دارد) سپس همراه با آرد برنج و شکر در شیر آن قدر می‌جوشانند تا قوامی مثل فرنی پیدا کند.
دو هفته آخر ماه هفتم

ضمن ادامه تغذیه با شیر مادر قبل از هر وعده غذای کمکی, در این دو هفته شیرخوار با غذای جدیدی آشنا شده و سوپ به رژیم غذایی او اضافه می شود. بدین ترتیب که روز اول, صبح و عصر و شب هر بار از سه قاشق مرباخوری فرنی یا حریره بادام استفاده می‌کند و ظهر علاوه بر فرنی یا حریره بادام, یک قاشق مرباخوری سوپ هم می‌خورد. به این ترتیب هر روز یک قاشق مرباخوری به سوپ ظهر و شب اضافه ولی از فرنی یا حریره بادام کم می شود تا بر حسب اشتهای کودک, مقدار سوپ به 3 تا 6 قاشق مرباخوری در هر وعده برسد.
برای سهولت کار و رعایت تنوع در غذای شیرخوار می‌توان یک روز در میان از فرنی و حریره بادام استفاده کرد.
طرز تهیه سوپ

گوشت بدون چربی به اندازه یک تکه خورشتی(معمولاً به اندازه یک تخم مرغ متوسط) به ترتیب اولویت و ارجحیت گوشت گوسفند, مرغ, گوساله.

برنج یک قاشق مرباخوری

هویج متوسط یک سوم

بعد از اینکه گوشت کمی پخته شد برنج و هویج اضافه می شود. پس از پختن کامل, باید همه مواد سوپ را مخلوط و نرم کرد تا به غلظت فرنی برسد.
توجه:

1- هر سه روز یک بار یک نوع سبزی به سوپ اضافه می شود مانند جعفری, گشنیز, لوبیا سبز, کدوسبز, کرفس و …


2- به سوپ, نمک, شکر یا چاشنی نباید اضافه کرد.
3- بهتر است, کدو, کرفس و لوبیا سبز را اول پخته و بعد به سوپ اضافه کنند.
4- سبزی‌ها باید در آخرین لحظات پخت اضافه شود. در ظرف را نیز می‌بندند تا ویتامین های آن از بین نرود.
5- اسفناج تا یک سالگی مجاز نبوده و نباید به سوپ شیرخوار اضافه شود.
[ ۱۳٩٠/٧/۳٠ ] [ ۱:۱٠ ‎ب.ظ ] [ سیدعلی ]

فرنی
برای تهیه فرنی از 2 روش زیر می توان استفاده کرد:

روش اول:

آرد برنج (یک قاشق مرباخوری سرصاف)
شکر (نصف قاشق مرباخوری سرصاف)
شیر (ترجیحا شیر مادر) (5 قاشق مربا خوری)
آرد برنج باید اول با کمی آب و شکر (به میزان فوق) کاملا پخته شود سپس 5 قاشق مرباخوری شیر اضافه گردد. قوام فرنی باید کمی بیشتر از شیر مادر باشد. اگر از شیری به جز شیر مادر استفاده می شود حتماً باید قبلا جوشانده شود.

روش دوم:

آرد (برنج یک قاشق مرباخوری سرصاف)
شکر (نصف قاشق مرباخوری سرصاف)
شیر پاستوریزه (120 سی سی، معادل نصف لیوان معمولی)
در این روش اول 120 سی سی شیر پاستوریزه را به مدت 10 دقیقه می جوشانند، سپس آب جوشیده خنک شده را به آن اضافه می کنند تا حجم شیر مجددا به 120 سی سی برسد بعد آرد و شکر را به شیر اضافه می کنند و مجدداً حرارت می دهند تا به قوام فرنی برسد.

توجه: منظور از یک قاشق مرباخوری، قاشقی است با گنجایش cc 5 مانند قاشق مدرج شربت های کودکان.

حریره بادام
طرز تهیه کاملا مشابه تهیه فرنی است و همراه با افزودن آرد و شکر یک قاشق مرباخوری بادام پوست گرفته و رنده شده ( یا آسیاب شده) نیز اضافه می شود.

برای سهولت کار و رعایت تنوع در غذای شیرخوار می توان یک روز در میان از فرنی و حریره بادام استفاده کرد.

سوپ
گوشت بدون چربی به اندازه یک تکه خورشتی (معمولا به اندازه یک تخم مرغ متوسط) به ترتیب اولویت و ارجحیت گوشت گوسفند، مرغ، گوساله.
برنج یک قاشق مربا خوری
هویج متوسط یک سوم
بعد از این که گوشت کمی پخته شد برنج و هویج اضافه می شود. پس از پختن کامل، باید همه مواد سوپ را مخلوط و نرم کرد تا به غلظت فرنی برسد.

به عنوان مثال 3 نوع سوپ که تنوع مواد غذایی در محتویات آن رعایت شده است ذکر می گردد.

گوشت مرغ، هویج، برنج، جعفری و سیب زمینی
گوشت گوسفند، لوبیا سبز، برنج، گشنیز و گوجه فرنگی
گوشت گوساله، کدو حلوایی، جعفری، سیب زمینی و گوجه فرنگی
اضافه کردن کمی پیاز رنده شده و خرد شده به سوپ برای رفع بوی مرغ یا گوشت اشکالی ندارد. همچنین افزودن چند قطره آب لیمو ترش تازه یا آب نارنج تازه به سوپ و غذای کودک هم آن را خوش طعم می کند و هم جذب آهن را افزایش می دهد.

توجه:

هر سه روز یک بار یک نوع سبزی به سوپ اضافه می شود: مانند جعفری، گشنیز، لوبیاسبز، کدوسبز، کرفس و ...
به سوپ نباید نمک، شکر یا چاشنی اضافه کرد.
بهتر است کدو، کرفس و لوبیا سبز را اول پخته و بعد به سوپ اضافه کنند.
سبزی ها باید در آخرین لحظات پخت سوپ اضافه شود. در ظرف را نیز می بندند تا ویتامین های آن از بین نرود.
اسفناج تا یک سالگی مجاز نبوده و نباید به سوپ شیرخوار اضافه شود.
پوره سیب زمینی
یک سیب زمینی متوسط را بعد از شستن کامل با پوست می پزند. بعد از پخته شدن، پوست آن را جدا می کنند سپس سیب زمینی را همراه با یک قاشق مرباخوری کره یا روغن مایع نرم کرده، کم کم به آن شیر پاستوریزه که قبلا جوشانده باشد اضافه می کنند تا به نرمی و غلظت دلخواه برسد.

پوره هویج
پوره هویج هم مثل پوره سیب زمینی تهیه می شود با این تفاوت که اول یک هویج متوسط را کاملا شسته و پوست کنده و با کمی آب می پزند و بعد کره یا روغن و شیر را اضافه می کنند.

[ ۱۳٩٠/٧/۳٠ ] [ ۱:٠۱ ‎ب.ظ ] [ سیدعلی ]

3zbix74i3vzq3mz54nz5.jpg

سلام بجه ها

دایی میلاد که کوچکترین داییم هست دانشگاه روزانه قبول شده اما چون یکی از درساشو پاس نگرده یعنی مدار الکتریکی را و دیپلم نگرفته ثبت نامش نکردن.مامان بزرگی خیلی ناراحته. ولی کاری نمیتونن بکنن.دانشکده چمران کرمان این جور افراد را ثبت نام میکنه اما زرند نکرده.میبینی چه قانون مسخره ای.فقط مال یه دانشگاهه.شایدم حکمتی توشه ماکه نفهمیدیم.اینم عکس چند سال پیشش هست.

 

[ ۱۳٩٠/٧/٢۸ ] [ ۳:۱۳ ‎ب.ظ ] [ سیدعلی ]

سلام بچه های گل. بابایی من 3 روزه که سرما خورده و سرکار نرفته.امروز هم مامانی بیدارش کرد وگرنه خواب افتاده بود. راستی دیشب هم تا صب بیدار بود از ساعت 2 شب تا صب.مامان هم کنارش بیدار بود آخه هم مواظب من بود هم مواظب بابایی. واسه بابا دوا سرماخوردگی آورد و روی زانوش هم پیروکسیکام گذاشت که بخوابه. آخه ی مامانی که چقده زحمت می کشی واسه من و بابا.

jiwdcdo5xi94krojxw58.jpg 

[ ۱۳٩٠/٧/٢٧ ] [ ۱٠:۳٥ ‎ب.ظ ] [ سیدعلی ]

 

 

چند هفته پیش هم نامزدی دایی امیر با دختر عمو یعنی طاهره خانم بود که جشن گرفتند و خیلی هم خوش گذشت. از بس صدای موزیک بلند بود مامان منو برد تو یه اتاق که صدا گوشمو اذیت نکنه.یه سری کادو هم توی خونه ی آقا جون آماده کردیم که بردیم خونه ی نامزد دایی امیر. اینم عکساشه که گذاشتم. خدا کنه که خوشبخت بشن.


ادامه مطلب
[ ۱۳٩٠/٧/٢٧ ] [ ۱٠:۱۱ ‎ب.ظ ] [ سیدعلی ]

n092dhww6r97lt44gqs.jpg

سلام من سید علی هستم عزیز مامانم و بابا ابوالفضل.من دوم شهریور 1390 به دنیا اومدم.

راستی روزی که من به دنیا اومدم بیست و سوم ماه رمضون بودم و اسمم را هم که از قبل تعیین کرده بودند.

 

وزن من 3.300 بود و قدم 50سانتی متر و دور سرم 33 سانتی متر بود.

راستی مهتاب دختر عمه زهرا که همکار مامانم هست و الان چهار سال داره هم دوم شهریور به دنیا اومده.

عمه زهرا میگه از بس که با بابا ابوالفضل جور بوده من و دخترش تاریخ تولدمون یکی شده. عمه زهرا دوست صمیمی مامانی هم هست که آشنایی مامان و بابایی از طریق عمه زهرا بوده.

عمه جون دوستت دارم یه عالمه.

نمیدونید چه آرامشی به زندگی مامان  و بابام داده ام.این گل را هم بابایی به مامانی کادو داد.

 

[ ۱۳٩٠/٧/٢٧ ] [ ۱٠:٠٤ ‎ب.ظ ] [ سیدعلی ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

من سیدعلی 2 شهریور 1390 به دنیا اومدم همزمان با 23 ماه رمضان یعنی شب قدر .خوشا به حال گل پسری ناز مامانش.
صفحات دیگر
امکانات وب

آپلود عکس